Lajme, Njoftime

Coronavirusi është me diametër qelizor prej 400-500 mikro, kështu që çdo maskë parandalon depërtimin e saj;

Virusi nuk vendoset në ajër, por në tokë, kështu që nuk transmetohet nga ajri;

Coronavirus, kur të bie në një sipërfaqe metalike, mund te mbijetojë deri në 12 orë, sugjerohet larja e duarve me sapun dhe ujë sa më mirë e sa e shpesh;

Coronavirus, kur bie mbi pëlhura, qëndron për 9 orë, kështu që larja e rrobave ose ekspozimi i tyre në diell për 2 orë është e mjaftueshme për qëllimin e vrasjes së tij.

Virusi jeton në duar për 10 minuta, kështu që vendosja e sanitizuesit (dezinfektuesit) të alkoolit në xhep është e mjaftueshme për qëllimin e parandalimit;

Nëse virusi është i ekspozuar në një temperaturë prej 26-27 ° C, do të vritet vetvetiu, nuk u rreziston dot zonave të nxehta;

Pirja e ujit të nxehtë dhe ekspozimi në diell është mjaft i mirë;

Qëndroni larg akullores, ujit të ftohtë dhe ushqimit të ftohtë.

Mos hani mish të gjallë ose papjekur mirë;

Qëndroni sa më larg kafshëve  e sidomos pulave.

Gargëzimi me ujë të ngrohtë dhe kripë vret viruset dhe i parandalon ata të vendosen në mushkëri.

Respektimi i këtyre udhëzimeve është i mjaftueshëm për të parandaluar virusin.

Burimi: UNICEF permes Mesazhi.com

Comments are closed.

Close Search Window